Het Woonprotest organiseert demonstratie in Westerpark A’dam

Het Woonprotest organiseert demonstratie in Westerpark A’dam

Het Woonprotest organiseert op 12 september 2021 een demonstratie in het Westerpark in Amsterdam. Het is een demonstratie tegen de kolossale wooncrisis in ons land. Aanvankelijk zou het protest plaatsvinden op De Dam. De Gemeente Amsterdam verwacht een grote opkomst. Volgens de gemeente is De Dam daarvoor te klein.

Slachtoffers

“Wonen wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker te betalen en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers”, aldus de mensen achter Het Woonprotest. “Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld”.

Protest

Op 12 september om 14:00 uur staat Het Woonprotest met meer dan 160 organisaties in het Westerpark. Zij protesteren en willen voldoende en betaalbare huisvesting. “Herpak de grip op de escalerende huur- en huizenprijzen. Stop racistisch en classicistisch woon- en sloopbeleid en pak parasitaire beleggers aan”. Na het podiumprogramma is er een protestmars terug naar De Dam.

Lees meer over de actie op de website van Het Woonprotest.

Tags: , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *