Woonopstand: nieuwe landelijke demonstratie op 17 oktober 2021 in Rotterdam

Woonopstand: nieuwe landelijke demonstratie op 17 oktober 2021 in Rotterdam

Ook wij zijn in woonopstand en maken op 17 oktober met een brede coalitie een gezamenlijke vuist. Steeds meer mensen, jong en oud, huurders en kopers, worden geraakt door de wooncrisis. Het is de hoogste tijd voor een radicaal ander woonbeleid.

Huizen voor mensen, niet voor winst!

“De afgelopen decennia is de woononzekerheid ook in Nederland toegenomen. De dakloosheid is verdubbeld en de woningnood is geĆ«xplodeerd. Het huren is geflexibiliseerd en veel mensen wonen noodgedwongen tijdelijk, onzeker of te duur”, aldus de organisatoren van de Woonopstand in Rotterdam. Om een tegengeluid te geven, wordt er daarom een tweede demonstratie georganiseerd. Dit keer in Rotterdam. Eerder werd er een woonprotest gehouden in Amsterdam. Daar kwamen duizenden demonstranten op af.

“Sociale huurwoningen worden op grote schaal verkocht, gesloopt en geliberaliseerd. Sociaal huren wordt gemarginaliseerd, terwijl de vrije huursector duur en onzeker is. Ook zijn koopwoningen voor velen onbereikbaar. Woonlasten stijgen. Huisuitzettingen nemen toe. En minder kapitaalkrachtigen worden verdrongen uit de stad, terwijl ook de middeninkomens tussen wal en schip vallen. Tegelijkertijd slaan beleggers en speculanten hun slag: voor hen zijn woningen handelswaar, wereldwijd de veiligste investering voor wie winst wil maken. Dit alles is het gevolg van bewust politiek beleid”.

Meer over de Woonopstand op 17 oktober a.s. in Rotterdam vind je op deze website.

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *